четвер, 16 червня 2016 р.

Трохи про модульні картини


Модульні картини займають все більш міцні позиції в сучасному мистецтві, дизайні і декорі. Все частіше ми зустрічаємо модульні картини на різних виставках, інсталяціях, в інтер'єрах різних приміщень, будинків і квартир. Своєю нинішньою популярністю модульні картини багатьом зобов'язані християнського мистецтва середньовічної Європи. Саме тоді, в глибині століть, створювалися перші триптихи, які вішалися у вівтаря і були частиною духовного життя. Відомі своїми триптихами і художники відродження, такі як Ієронім Босх і Ганс Мемлінг. Використовували триптихи у своїй творчості Сімоне Мартіні, Пітер Пауль Рубенс і багато інших. Але історія триптихів, диптихів і полиптихів – це предмет цієї статті.
Нас цікавить, що таке модульна сьогодні картина, яка область застосування модульної картини і яка роль цих картин в сучасному дизайні і декорі?

Що таке модульна картина?

Сегментована або модульна картина Київ являє собою кілька сегментів різної геометричної форми (зазвичай це або прямокутники або квадрати), розташованих у певній послідовності або об'єднаних загальною ідеєю з метою створення якого-небудь цілісного простору, невід'ємною частиною якого ці сегменти і є. Ну а якщо говорити доступною мовою, то це картина, просто поділена на кілька частин або сегментів. І ось тут починається найцікавіше: те, як буде поділено зображення, може залежати безпосередньо від Вас.

Це можуть бути три вертикально розташованих прямокутника, або чотири квадрата, або два квадрата з квадратом посередині, або... Можна продовжувати дуже довго. Кількість і розміри сегментів можна підбирати з великого різноманіття. Слово сегмент походить від латинського слова seco, що означає різати або розсікати. І в даному випадку ми розсікає простір на власний розсуд.

Саме завдяки такій свободі і такий «гнучкості» модульні картини отримали широке застосування в сфері дизайну та декору інтер'єру. За допомогою модульної картини можна підкреслити діловитість офісу, демократичність сучасної квартири, радісну обстановку дитячої кімнати, невимушену обстановку кухні. Модульні картини знайшли собі застосування і в рекламі. З'явився простір представити свій бренд або свою продукцію в неповторному стилі. Оригінальність модульних картин полягає ще й у тому, що, крім довжини і ширини кожного сегмента, ми можемо вибирати і його товщину. Все це робить дуже актуальним даний артпродукт, як предмет сучасного декору.

Чим відрізняються модульні картини?

У багатьох виникне питання: «Чим же відрізняються модульні картини від звичайних картин?». До того, що написано вище, варто додати, що у випадку з модульними картинами у нас є унікальна можливість, як вписати модульну картину в складний інтер'єр, так і створювати свій власний інтер'єр. Необхідно також відзначити і естетичне задоволення від споглядання модульної картини. У випадку з картиною, що складається з декількох сегментів, людина має можливість домислити картину, що далеко не завжди можливо у випадку із звичайною картиною. Що стосується виробництва модульних картин, то дуже важливо відзначити роками відпрацьовану технологію виготовлення високоякісних підрамників в купе з сучасними досягненнями фотодруку. У результаті ми маємо абсолютно унікальний продукт, що йде в ногу з часом та відповідає запитам навіть самої вимогливої публіки.

Резюмуючи, хочеться сказати, що оригінальність даного продукту складно переоцінити. Сегментовані картини мають дуже великий діапазон застосування. Потенціал даного предмета декору до кінця ще не розкрито. Модульні картини впевнено зайняли свою нішу на ринку інтер'єрної друку, і попит на них росте рік від року.

0 коментарі:

Дописати коментар

Читачі

 

Особиста сторінка OSidom. Copyright 2010-2013 All Rights Reserved