середу, 31 липня 2013 р.

Про астрологію


Знаки зодіаку

Знак зодіаку по даті народження - так прийнято називати дванадцять 30-градусних секторів, на які розділена

екліптика. Цей підхід застосовується майже у всіх основних астрологічних традиціях. В якості точки відліку лінійки знаків Зодіаку (починаючи з Овна) використовуються точка весняного рівнодення (в тропічному Зодіаку) або певні нерухомі зірки (у сидеричних Зодіаку).
Основна концепція сузір'їв заснована на розподілі небесної сфери на ділянки довільної неправильної форми. Ця концепція прийнята в 1922 році рішенням I Генеральної асамблеї Міжнародного астрономічного союзу і використовується в сучасній астрономії.
З іншого боку, знаки зодіаку - це рівні сектора небесної сфери, з вершинами в полюсах екліптики і спираються на відрізки екліптики розміром в 1/12 частина повного кола. Саме з причини цих відмінностей сучасна астрономічна система сузір'їв не має ніякого відношення до астрологічної традиції поділу екліптики на 12 частин.

12 знаків зодіаку і астрологія

Назви знаків зодіаку походять від назв 12 відповідних зодіакальних сузір'їв, у які по черзі заходить Сонце у своєму річному круговому русі. Знаки зодіаку, які є основним елементом астрології, для сучасної астрономії мають тільки залишкове історичне значення.
Точка весняного рівнодення є в західній астрології початком знаку Овен і всього кола зодіакальних знаків.
Суть астрології в тому, що положення Сонця, Місяця, планет та інших небесних об'єктів у знаках зодіаку корелює з подіями на Землі, надаючи на них прямий вплив. http://znakizodiaka.su/ Традиційна наука заперечує цей вплив.
Астрологи вважають, що в астрологічної карті людини відображені його доля і характер. При цьому дуже важливо, в яких знаках зодіаку перебували небесні тіла при його народженні дитини.
Знак, в якому знаходилося Сонце, у момент народження людини, іноді називається його «сонячним знаком» (термін «знак зодіаку», використовуваний в газетній пресі, не зовсім коректний). Астрологи величезне значення надають положенню Місяця в астрологічної карті - місячним знаку, а також положенню Асцендента - висхідному знаку.
Якісний астрологічний прогноз (аналіз) вважається можливим тільки з урахуванням взаємодії всіх факторів.

0 коментарі:

Дописати коментар

Читачі

 

Особиста сторінка OSidom. Copyright 2010-2013 All Rights Reserved